Pages

Thursday, 16 June 2011

dato ct nurhaliza + askar wataniah == whoa..



wow.. dato ct dan rakan-rakannyer dah join askar wataniah.. uhh.. tahniah diucapkan... heeee
nak taw tak sapa rakan2 dato ct yang join...??
mereka adalah..

1.ana rafalli
2.shahiezy sam
3.intan ladyana
4.david teo
5.aizat



mereka akan menjalani latihan yang akan diadakan dalam tempoh 
39 jam.. tapi dekat kem mana ea?? adakah rejimen 515?? erk..
diharap dato ct dan rakan-rakanyer ini akan menjadi contoh terbaik supaya lebih ramai lagi menyertai Askar Wataniah nanti...

kepada pelajar2 baru yang akan mendaftar pada bulan 9 nnti di pusat2 pengajian tinggi khususnya UIA,
sertailah askar wataniah yea..


[3 kali gempur wira..]


mcm best jer novel neyh..


silap aku juga.. kerna jatuh cinta..

insan sepertimu.. seanggun bidadari..

seharusnya aku.. cerminkan diriku..

sebelum tirai kamar.. aku buka..

untuk mengintaimu....



ada sape2 yang dah baca tak?? best tak??
nak beli... tapi x de masa lagi nak pergi kedai buku... 
[eh.. ye ke?? heee]


Wednesday, 15 June 2011

cinta itu milik kita


peminat lisa??  shahiezy sam??  haaa... nak tiket free tak??
korang g la mid valley..23 jun 2011 heee.. bley dapat tiket free...
mcm best jer cter neyh.. huwaaa.. saya nak tgk cter ney... 

sapa nak tengok ngan saya??

Tuesday, 14 June 2011

happy family

I love you
You love me
We're a happy family
With a great big hug
And a kiss from me to you
Won't you say you love me too?
 
keluarga a.k.a family
ade ke yang x paham maksud dua perkataan di atas??
mai cek nak bagitaw.. heee

Keluarga ialah satu kumpulan manusia yang dihubungkan melalui pertalian darah, perkahwinan atau pengambilan anak angkat.
 sumber: kamus dewan edisi ke 2011.. eh ade ke edisi tue?? hee
semua org mesti ada keluarga..
macam tue jugak haiwan dan tumbuh tumbuhan.. kan..

saya percaya semua orang sayang keluarga masing2.. tapi.. masih ramai yang belum ada kesadaran tentang pentingnya sebuah keluarga.. ish3.. bla la diorang nak sedar kan..
tiap2 hari ada je kes pembuangan bayi.. [isk.. isk.. sangat cday.. da la baby tue cute..]
 hentikan semua ini... !!! 
mak.. abah.. i love u so much....
abg2.. kakak2ku.. i love u so much....
kawan2 d high school bm, penang.. i love u so much....
kawan2 d pusat asasi uia pj.. i love u so much..
kawan2 d uia gombak... i love u so much...

lots of love... all of u are my adorable family


 

2050... whoa..


apa bonda nyo ney jang ??? 
terpegun tak korang tengok ney???
hahahah...

benda ney korang beley dapati di angkasa lepas... eh2.. bukan2.. di ruang angkasa..
heee.. kalau kat jalan raya.. korang jumpa benda ney.. hoho.. alamatnyer... x lama la hidup [hee.. merepek jerk..] 
mempersembahkan..  kapal terbang berteknologi tinggi.. heee..

nanti 2050 [time 2 umo ak bapa ea?? 15 thn.. heee.. muda2..] korang bleyla naek menda ney.. 
sabaq na.. 2050.. heee


Monday, 13 June 2011

umpama menaiki bas...

Cinta itu umpama menunggu bas. Apabila datang bas pertama mereka tidak naik kerana merasakan bas itu terlalu uzur. Apabila bas kedua sampai di hadapan mereka, mereka senyum. Bas kedua ini cantik dan menepati kehendak. Sayangnya mereka masih tidak naik kerana bas itu sudah penuh. Akhirnya, waktu bagi sampai ke destinasi semakin singkat. Alam pula semakin gelap. Jadi manusia yang menunggu bas tadi, tiada pilihan dan terpaksa naik bas yang ketiga. Biarpun bas ketiga itu belum muncul, tetapi mereka nekad mahu menaikinya biar bagaimanapun rupa bas yang ketiga itu nanti.

Bas itu umpama cinta yang kita tunggu. Kadangkala ada cinta yang hadir, namun kerana merasakan ia tidak sesuai dengan diri kita, kita membiarkannya terus berlalu.[korang penah wat mcm ney x??] Kemudian datang pula cinta yang kita rasa sesuai dengan hati kita. Sayangnya cinta itu sudah berpunya.[cinta itu saya punya.. AWAS!! jgn ramapas dari saya.. hahah] Kita hanya mampu melihat ia pergi. Kita terus menunggu dan menunggu sehingga waktu sudah mulai lewat. Usia semakin jauh dan kita mula khuatir berkenaan masa depan. Risau tidak sempat ke destinasi hidup, kita nekad menaiki bas ketiga.


pon..pon... tepi sket.. bas nak lalu.. heeee...

Thursday, 9 June 2011

coklat...



rasa2 korang, ada tak yang  tak suka coklat?? ada tak yang walaupun diberikan coklat free, [ak nak coklat free.. heee] dia still tak nak makan sebab tak nak gemuk?? tak makan coklat sebab takut nanti muka naik jerawat [abisla muka i.. mcm ne i nak jumpa bf i nnt.. heee gedik].. tak nak makan coklat takut nanti dapat sakit jantung.... dan tak nak makan coklat takut nanti gigi rosak [opss... macam ne nak senyum masa amik gambar nanti?? dah tak boleh nak buat iklan ubat gigi.. uh.. rugi2] 

rasa2nyer korang pernah dengar tak mitos2 macam ney?? kalu korang pernah dengar.. sebarnya semua ney adalah mitos semata2...

cuba review fakta2 menarik mengenai coklat 
  • baik untuk otak
  • mengandungi nutrisi penting untuk kesihatan
  • sesuai untuk orang yang aktif
  • tidak akan mengemukkan
  • tidak ada kaitan dengan jerawat
see.. see... semua itu mitos semata2.. heee apa2 pun.. lu pikirlah sendiri [bak kata nabil... heee]











Wednesday, 8 June 2011

sayang vs suka

apa beza sayang dan suka...?? haa.. sapa boley jawab..
x dengar pun.. hahaha [sampai hati korang x nk jawab soalan ak.. huwaaa]
penah tak korang terfikir perbezaan dua perkataan tersebut..

....saya sayang awak....
...saya suka awak....


mcm sama jer..
ape beza dia???




sayang....
kalau org yang kita sayang menangis.. kita akan turut menangis...

suka....
kalau org yang kita suka menangis... kita akan cuba mengembirakannya...

betul x?? [kalau x betul pun... cakap btul jugak.. heee]

saya budak baru belajar

phewit.. phewit... heeee dah de blog.. hoyea.. mimpi ape ntah.. tetiba je nk buat blog.. sebenarnye.. sebenarnye.. the real story is... once upon a time.. hahaha.. melalut je ak neyh 
dolu2.. ak pena wat blog.. time tue masa kat pusat asasi aka matrik. tue pun sbb kna paksa ngan madam.. semua org kna wat blog. lau x clap ak..[lau otak ak ney x berkarat la kan..]. first entry ak pasal handphone..
handphone ape?? mestila sony ericsson.. yeah.. big clap 4 those who used this phone.. coz ak dah pakai phone ney dekat 4 tahun.. alhamdulillah.. panjang umoq dia.. heee  [sbnrnya dlm hati.. teringin jugak nak tukaq hp br.. heee] 

ermm... rasanya ney jela entry petama ak..bubye



Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan;
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.



cdap kan...ney ak baru kait tadi tuk korang 
[baiknyer hati ak kan]
buat cempedak goreng pun sodapp neyh.. fuhh meleleh air liur.. ooppss..